Bryce

Bryce Canyon NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Queen's Garden & Navajo Combinatie


Wall StreetMoeilijkheidsgraad:                                 

Gemiddeld tot moeilijk

Afstand:

4,8 km heen en terug; 

Duur:

2 tot 3 uur 

Beste tijd:

Als de trail open is.

Startpunt:

Sunset Point of Sunrise Point

Beschrijving

Om in één wandeling het mooiste te zien wat Bryce te bieden heeft, is de combinatie van de Navajo en Queens Garden Trail een aanrader. Deze wandeling combineert twee routes die de canyon inlopen, de Navajo Loop Trail en de Queens Garden Trail.
Je kunt beginnen bij Sunset Point en daarvandaan de Navajo Loop volgen tot aan de verbinding met de Queens Garden Trail. Het eindpunt is dan Sunrise Point. Als je met de auto bent kun je via de rim teruglopen naar Sunset Point. Ben je met de shuttlebus dan kun je met de bus terug naar Sunset Point.
Vanaf het parkeerterrein bij Sunset Point ben je zo bij het begin van de wandeling.
Het is natuurlijk ook mogelijk om de route in omgekeerde volgorde te doen. Dit wordt aangeraden op de website van Bryce. Op die manier is de route wat veiliger - maar wellicht iets moeilijker - dan de hier beschreven route; je loopt dan namelijk via het steilste gedeelte omhoog.

Bij de combinatie heb je slechts een deel van de Navajo Loop; óf het stuk via Wall Street, óf het deel langs Thor's Hammer. Loop je langs Wall Street en wil je wel Thor’s Hammer van dichtbij zien, dan kun je nog even doorlopen langs de Navajo Loop tot aan Thor's Hammer en dan verder naar de Queens Garden Trail.


Route vanaf Sunset Point via Wall Street.

Vanaf de rim loop je zigzaggend naar beneden, langs de zogenoemde "switchbacks". Het pad kan deels versperd zijn door rotsblokken, informeer altijd van te voren of dit deel open is. Denk er aan dat er altijd gevaar is van vallende rotsblokken.
Na ongeveer een kilometer kom je bij de kruising met de Peek-a-boo Trail. Iets verderop is het verbindingspad met de Queens Garden Trail. De Navajo Loop gaat hier naar links, terug naar Sunset Point (en Thor’s Hammer).

bordje

Als je hier richting de Queens Garden Trail gaat zie je op een gegeven moment links de zijweg naar de rots die genoemd is naar Koningin Victoria. Terug op het hoofdpad is het nog iets meer dan een kilometer naar Sunrise Point, ongeveer 100 meter hoger gelegen. Ook hier geniet je van de prachtig gekleurde pilaren, de doorkijkjes door de tunnels en de bomen die op de meest onwaarschijnlijke plaatsen groeien. Bij Sunrise Point kun je via de rim teruglopen naar Sunset Point, een afstand van 0,8 km.

queens garden queens garden

Terug naar overzicht Bryce