Bryce

Bryce Canyon NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Navajo TrailThor's hammer


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, hoogteverschil 170 meter

Afstand:

2,2 km heen en terug;

Duur:

1 tot 2 uur

Beste tijd:

Als de trail open is.

Startpunt:

Sunset Point
Om een goede indruk van Bryce te krijgen is de Navajo Loop ideaal omdat je hier op een relatief korte wandeling een bijzonder hoge concentratie van de roze en oranje pilaren (de “hoodoos”) hebt. De Navajo Loop is dan ook een populaire en dus drukke route.

Als je vanaf het begin rechts gaat loop je via een steil pad naar beneden. De route omhoog loopt langs een minder steile helling wat de klim omhoog makkelijker maakt. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om met de klok mee te lopen, dus via de steile kant naar boven te lopen.

bryce


navajo loop

De route loopt langs een groep pilaren die Silent City wordt genoemd, en vervolgens langs Wall Street. Dit zijn rotsen die een muur van ruim 30 meter hoog vormen en voor een aangename koelte en welkome schaduw zorgen. Verderop neem je links het pad terug, op weg naar Sunset Point, met aan de rechterkant Thor’s Hammer.

Een deel van deze route is al een paar keer afgesloten geweest omdat gevallen rotsen het pad versperden. Door de voortdurende erosie die voor de prachtige vormen heeft gezorgd blijft het gevaar voor vallende rotsen bestaan; voorzichtigheid is dan ook altijd geboden bij wandelingen in de canyon.

Terug naar overzicht Bryce