Zion

Zion NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Taylor Creek

taylor creek, foto K&N

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk/gemiddeld. Weinig hoogteverschil, verscheidene kruisingen door de rivier.

Afstand:

8 km (of korter)

Duur:

4 uur (korter als je eerder terug gaat)

Beste tijd:

Het hele jaar, maar koud in de winter.

Startpunt:

Twee mijl (3 km) ten oosten van Kolob Canyon Visitor Center
Het noordelijke deel van Zion is relatief onbekend.  De toegangsweg ligt aan de I15 (exit 40), ongeveer anderhalf uur rijden van de zuidingang van het park. Voor diegene die Zion aandoet op weg van Las Vegas naar Bryce of Page, kost het  meestal te veel tijd om dit deel te bezoeken. Als je echter meerdere dagen hebt voor Zion, of als je langs de I15 rijdt, is het Kolob deel een mooie afwisseling. Er zijn meerdere wandelingen; hier wordt alleen de middellange - en door de aanwezigheid van water aangename - wandeling langs de Taylor Creek besproken.

Het pad volgt de Middle Fork van de Taylor Creek stroomopwaarts langs twee historische cabins naar de Double Arch Alcove. De route wijst zich vanzelf. Op meerdere plaatsen moet de rivier overgestoken worden.  Door de aanwezigheid van water zijn er veel wilde bloemen, mooie vlinders, cicaden, vogels en hagedissen.
 
Ook ratelslangen komen veel voor hier; zorg ervoor dat je goed uitkijkt bij plaatsen waar ze zich op kunnen houden zoals onder stenen of takken. Afgezien van de ratelslangen is dit een ideale wandeling voor de hele familie. Je geniet van de rode rotsen langs de rivier (vooral aan het einde van de dag kleuren de rotsen prachtig), het waden door de rivier is in de zomermaanden erg leuk om te doen, en vind je de hele route te lang, dan kun je elk moment terugkeren.

taylor creek foto K&N

Terug naar Zion