Zion

Zion NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


The Narrows

narrows

Moeilijkheidsgraad:

gemiddeld/moeilijk

Afstand:

varieert

Duur:

varieert

Beste tijd:

half juni tot half september

Startpunt:

Aan het eind van de Riverside Walk
Aan het eind van de Riverside Walk komen de wanden van de canyon zo dicht bij elkaar dat je alleen maar door het water verder kunt. Dit is het begin van de Narrows. Hiervandaan kun je door de Virgin River wandelen. Zeker op een warme dag is het heerlijk om een stukje door de rivier te waden.
Let wel op de waarschuwingsborden: er kunnen plotselinge vloedgolven komen als er hogerop de rivier regen gevallen is. Het bord bij het Visitor Center en bij het begin van de Rivrside Walk geeft aan of er flash floods verwacht worden. Kijk naar het bord of informeer bij een ranger - het kan in het park prachtig weer zijn maar als het verderop regent kan de rivier in een mum van tijd een levensgevaarlijke kolkende massa worden.

bord

De echte Narrows Trail is een lange wandeling (ruim 25 km) van één of twee dagen, waarvoor een back country permit vereist is. Het is echter toegestaan om zonder permit vanaf de Riverside Walk een stuk de Narrows in te lopen. Voor een wat langere wandeling door de rivier is het aan te raden om in Springdale geschikte schoenen te huren, evenals een wandelstok. Soms liggen er stokken bij het beginpunt. Gebruik waterdichte plastic tasjes voor fotoapparatuur en dergelijke.

Narrows

Je kunt net zo ver gaan als je wilt. Een mooi punt om terug te keren is bij de Orderville Canyon (4 km en zo'n 2 uur lopen vanaf het begin,) of loop nog een stuk door Wall Street: het deel van de Narrows voorbij Orderville Canyon. Na 5 mijl (8 km) kom je bij Big Springs. Voorbij dit punt is een backcounty permit nodig.

Deze wandeling is ook voor kinderen geweldig leuk om te doen. Hou er wel rekening mee dat je soms tot aan je middel door het water moet waden, en dat de stroming zo sterk kan zijn dat het moeilijk is om je evenwicht op de gladde stenen te bewaren. Stevige schoenen zijn een aanrader, hoewel voor een klein stukje Teva-sandalen, waterschoenen of gymschoenen ook kunnen.


Terug naar Zion