Zion

Zion NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Angels Landing Trail (let op: permit nodig, zie hier)


Moeilijkheidsgraad:  Angels Landing

Moeilijk, hoogteverschil bijna 500 meter, 300 meter tot aan Scout Lookout;

Afstand:

8 km heen en terug, 6,5 km tot aan Scout Lookout en terug;  

Duur:

3 - 4 uur

Beste tijd:

Het hele jaar. Niet als het nat is, of als het sneeuwt of onweert.

Startpunt:

Shuttlebusstop nr 6, Grotto


Beschrijving

Angels Landing is een van de bekendste wandelingen in Zion. Vooral het laatste stuk is spectaculair - en niet ongevaarlijk. Op dit stuk heb je aan weerszijden een afgrond; je loopt hier omhoog met behulp van kettingen. Veel mensen stoppen vlak voor de kettingen, bij Scout Lookout. Dit is ook het punt waar je zonder permit nog kunt komen.
Zelf hebben we het laatste stuk niet gedaan. Op internet zijn echter voldoende foto's te vinden die een beeld geven van het uitzicht bovenaan.

De trail is onderdeel van de West Rim Trail. Deze loopt van Lava Point (aan de Kolob Terrace Road) tot aan de Grotto en wordt doorgaans van boven naar beneden gelopen. Vanuit Zion Canyon is het deel tot aan Scout Lookout of iets verder en weer terug ook populair. Ondanks het permit systeem voor Angels Landing blijft dit dan ook een drukke trail.

Een groot deel van de wandeling bestaat uit klimmen; langs een groot aantal switchbacks. Het beste loop je dit stuk in de vroege ochtend zodat je geen last hebt van de zon. Vroeg vertrekken betekent ook dat het je de grootste drukte nog voor bent; het is anders al snel filelopen op deze populaire wandeling.

De wandeling begint in eerste instantie licht stijgend, met uitzicht op en toegang tot de Virgin River. Het pad blijft stijgen en zigzaggen tot een doorgang waar het pad vrijwel vlak is. Daarna begint een bijzonder steil stuk met veel bochten, de zogenaamde Walter`s Wiggles. Je moet hier op korte afstand zo'n 80 meter hoogteverschil overwinnen. Aan het eind hiervan kom je op een klein plateau waar je kunt uitrusten voordat je weer terug loopt. Er zijn hier toiletten. Voor Angels Landing loop je naar rechts. Een ranger is aanwezig om de permits te controleren. Voor de West Rim Trail ga je rechtdoor.

AL 

AL  

Angels Landing

Angels Landing


Terug naar Zion