Rocky Mountain

Rocky Mountain NP


Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Lake Haiyaha Lake Haiyaha


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, hoogteverschil ongeveer 300 meter

Afstand:

6,3 km  (heen en terug) of 7,7 km via Alberta Falls.

Duur:

2-3 uur 

Beste tijd:

Bij voorkeur vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn.

Startpunt: 

Aan de Bear Lake Road. Het is verstandig om de shuttlebus naar het beginpunt te nemen om parkeerproblemen te voorkomen.


Vanaf de Bear Lake trailhead begint niet alleen de wandeling rond Bear Lake maar ook de wandeling naar Lake Haiyaha.
Voor Bear Lake hou je rechts aan voor het beginpunt van de wandeling, voor Lake Haiyaha loop je naar links, voorbij het rangerstation in westelijke richting.
Op weg naar Lake Haiyaha stijgt het pad tot je na bijna een kilometer bij Nymph Lake komt. Je loopt langs Nymph Lake richting Dream Lake. Vlak voor Dream Lake sla je linksaf richting Lake Haiyaha. Aangezien het vanaf de splitsing nog maar 150 meter is naar Dream Lake is het aan te raden eerst nog even door te lopen en ook Dream Lake te bezoeken.
Voor Lake Haiyaha ga je linksaf bij de splitsing. Nu gaat het pad flink omhoog, zigzaggend tussen de bomen door, met zo hier en daar prachtige vergezichten. Op een gegeven moment loop je naast en over een stroompje. Vlak voor het meer houdt het pad op en moet je over de rotsen klimmen om het meer te kunnen zien.

Pad naar Lake Haiyaha Lake Haiyaha

naar Lake Haiyaha

Lake Haiyaha

Lake Haiyaha

De wandeling is niet echt zwaar maar je loopt wel op ongeveer 3000 meter hoogte; als je nog niet aan de hoogte gewend bent is het verstandig om het rustig aan te doen en veel te drinken.

Vanaf Lake Haiyaha kun je dezelfde route - via Dream Lake en Nymph Lake - terug volgen naar het begin van de wandeling, maar een mooi alternatief is om via de Alberta Falls naar de Glacier Gorge Trailhead shuttlestop te lopen. Deze route is ruim een kilometer langer.

Alberta Falls
Alberta Falls

Alberta Falls Bord

Waarschuwing
De route naar de verschillende meren en andere bezienswaardigheden staan onderweg weliswaar aangegeven maar neem altijd een kaart mee; er zijn vaak meerdere routes mogelijk en de lengte van de verschillende routes is zonder kaart niet altijd duidelijk.


Terug naar Rocky Mountain