Rocky Mountain

Rocky Mountain NP


Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
ZionBierstadt Lake Trail 

pad Bierstadt Lake

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, ruim 200 meter hoogteverschil

Afstand:

Afhankelijk van de gekozen route, minimaal 6  km

Duur:

2-4 uur

Beste tijd:

Als de trails sneeuwvrij zijn

Startpunt: 

Parkeerterrein aan de Bear Lake road of de Park & Ride (beide met de shuttlebus te breiken)De wandeling naar Bierstadt Lake bestaat uit een rondje om het meer. Het meer zelf is niet vanaf het pad te zien maar op twee plaatsen is er toegang tot het meer. Het pad rondom het meer kan via twee verschillende trails bereikt worden; een pad vanaf de trailhead aan de weg naar Bear Lake, en een nagenoeg even lang maar iets minder steil pad vanaf de Park & Ride. Als het parkeerterrein bij de trailhead voor Bierstadt Lake vol is en er is een wachtrij bij de shuttlebussen naar de trailhead, is het een mooi alternatief om het pad vanaf het grote parkeerterrein te nemen. Loop hiervoor naar de westkant van het parkeerterrein. Tussen de Bierstadt Lake trailhead en de Park & Ride loopt een een pad (parallel aan de weg) waardoor je er een groot rondje van kunt maken. Voor dit laatste stuk is echter de shuttlebus ook een optie.

kaart

Hieronder wordt de route beschreven vanaf de Park & Ride tot aan de Bierstadt Lake Trailhead.
Aangezien het laatste stuk een smal, steil pad is, is het welicht niet gek om de beschreven route in omgekeerde volgorde te lopen.

Vanaf het parkeerterrein begint het pad met een flinke klim over zeer oneffen terrein.

bierstaft lake bierstadt lake

Na een tijdje gaat het pad over in een bospad. Het is dan redelijk vlak hoewel het langzaam blijft stijgen. Dit pad komt uiteindelijk uit op het pad dat rond het meer loopt. Als je het hele rondje wilt lopen kun je hier zowel links of rechts het pad volgen. De mooiste uitzichten over het meer liggen aan de noordzijde, dus bij een gedeeltelijk rondje is het aan te raden om hier rechtsaf te slaan.

bierstadt lake bord klein

Vanaf dit pad zijn er enkele onofficiële zijpaadjes die naar het meer lopen. Verderop is er een aangelegd pad.
Als je dit pad volgt tot aan het meer kom je bij een open plek met veel grote stenen. Dit is een heerlijke plek om even te zitten.

Bierstadt Lake Bierstadt Lake

Terug op het pad rondom het meer kom je nog twee zijpaden tegen, onder meer naar Bear Lake. De volgende afslag is die naar de Bierstadt Lake trailhead. 
Als je weer naar de Park & Ride wilt kun je hier kiezen tussen het rondje afmaken (je komt dan ook nog bij een pad naar de zuidelijke oever van het meer) of naar de trailhead lopen en vandaar met de bus of lopend terug naar de Park & Ride.

Het pad omlaag naar de trailhead daalt al vanaf het begin snel. Op veel plaatsen is het erg smal. Loop voorzichtig want de helling naast het pad is steil. De uitzichten hier zijn prachtig.

Bierstadt Lake Bierstadt Lake
Bierstadt Lake Bierstadt LakeTerug naar Rocky Mountain