Grand Canyon Grand Canyon NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Brigh Angel Trailvanaf de rim


Moeilijkheidsgraad:

Moeilijk, steil

Afstand:

5 km heen en terug tot het eerste Rest House

Duur:

Varieert;

Beste tijd:

Niet toegankelijk als er sneeuw ligt, beste tijd van mei t/m juni en van september t/m november.

Startpunt:

Bright Angel Lodge

Vergeleken met de South Kaibab Trail heeft de Bright Angel Trail meer schaduw onderweg en op verschillende punten is water te krijgen. Dit maakt dat de Bright Angel Trail in de zomer een betere keus is dan de South Kaibab Trail, hoewel de uitzichten bij die laatste misschien beter zijn.

bright angel trail

Naar de rivier lopen en weer omhoog is in alle jaargetijden een uitdaging, maar in de zomer absoluut niet aan te raden. Bedenk dat het beneden  gemakkelijk 20 graden warmer kan zijn dan aan de rim, en dat het hoogteverschil meer dan 1600 meter bedraagt.
Een mooi alternatief voor een wandeling naar de bodem, is die tot aan de 1,5 mile Resthouse. Dit is het eerste punt waar water, toiletten en een noodtelefoon aanwezig zijn. De afstand is 1,5 mijl (2,5 km) en het hoogteverschil bedraagt ruim 300 meter.
Het volgende keerpunt is het 3 Mile Resthouse (water, geen toiletten). Het hoogteverschil bedraagt hier 700 meter.  Het pad is hier steiler dan op het eerste stuk.
Alleen voor mensen in een goede conditie, en die vroeg zijn vertrokken, is doorlopen tot Indian Garden (hoogteverschil bijna 1000 meter) een optie. Je vindt hier water, toiletten en picknicktafels.

GA IN DE ZOMER NIET VERDER DAN DIT PUNT!Terug naar Grand Canyon