cr

Capitol Reef

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion
Hickman Bridge TrailHickman Bridge


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Afstand:

3 km  heen en terug;

Duur:

1 - 1,5 uur

Beste tijd:

Het hele jaar, heet midden in de zomer. 

Startpunt:

Parkeerplaats langs de UT24, ongeveer 3 km ten oosten van het visitor center


De wandeling naar de Hickman Bridge is een van de populairste wandelingen in Capitol Reef. Toch is het niet heel erg druk. Het parkeerterrein bevindt zich aan de noordkant van de weg, Het is een zogenaamde “interpretive trail”; er staan genummerde bordjes langs het pad. Bij het begin van de wandeling kun je een gidsje kopen (50 ct) met een toelichting bij de nummers.
Er is weinig schaduw onderweg dus in de zomer kan het heel heet worden. Neem altijd voldoende water mee.

Onderweg zie je veel zwarte rotsblokken, bijzonder tussen de rode en witte rotsen. Deze zijn van vulkanische oorsprong en door gletsjers en aardverschuivingen in deze omgeving beland.

Hickman bridge

Hickman bridge

Op het eerste deel van de wandeling, langs de Fremont River, wordt gewaarschuwd voor vallende rotsblokken. Het is verboden om hier stil te staan. Na een korte klim volgt een vrij vlakke wandeling. Het laatste stuk loopt door een kloof waar zich de natuurlijke brug bevindt. Het pad splitst zich voor de brug. Je loopt hier onderdoor en maakt een rondje tot je weer op hetzelfde pad terugkomt (een zogenaamde lollypop trail).

Hickman Bridge
Je ziet de brug pas als je er vlakbij bent. Voor een goede foto is daarom een 18 mm lens of korter nodig.

Hickman Bridge

Na een paar honderd meter vanaf het begin van de trail begint het (zwaardere) pad naar de Rim Overlook Trail. Dit is een extra 6 km.Terug naar Capitol Reef