Bryce

Bryce Canyon NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Rim Trail


Moeilijkheidsgraad:Rim

Makkelijk/gemiddeld. Tussen Sunset en Sunrise Point rolstoeltoegankelijk en weinig hoogteverschil. Het totale hoogteverschil is ongeveer 200 meter.

Afstand:

9 km (heen)

Duur:

2 tot 3 uur

Beste tijd:

Het hele jaar.

Startpunt/eindpunt:

Bryce Point/Fairyland PointBeschrijving

Het startpunt is bereikbaar met de shuttlebus, waardoor het mogelijk is om deze wandeling in één richting te lopen. Er zijn meerdere plaatsen waarop je weer de shuttlebus kunt nemen, mocht de hele route te veel worden. Aangezien Fairyland Point lager ligt dan Bryce Point, kan de wandeling het best gemaakt worden vanaf Bryce Point. 

Deze wandeling geeft je de mogelijkheid om het park, waaronder het beroemde “amfitheater”, van boven te bekijken. Er zijn flinke hoogteverschillen, maar het stuk tussen Sunset Point en Sunrise Point is vrij vlak (10 meter hoogteverschil) en rolstoeltoegankelijk. Tijdens de ochtend- en avonduren hebben de rotsen de mooiste kleuren, maar de uitzichten zijn de hele dag fenomenaal.

Rim

Rim

Tussen Bryce Point en Inspiration Point (ongeveer 2 km) loop je grotendeels langs de rand, met uitzicht op schitterende rotsformaties waaronder de “Wall of Windows”. Tussen Inspiration Point en Sunset Point daalt het pad vrij snel zo’n 100 meter waardoor de rotsen van Silent City omhoog lijken te komen.


Terug naar overzicht Bryce