Arches

Arches NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Devils GardenDouble O Arch


Moeilijkheidsgraad:

Gemakkelijk tot aan Landscape Arch, daarna gemiddeld tot zwaar 

Afstand:

Naar Landscape Arch (heen en terug) 2,6 km
Naar Double O Arch (heen en terug) 6,4 km (2-3 uur)
Naar Double O Arch en via primitive loop terug (8 km)
Voor de uitstapjes naar de arches aan weerszijden van het hoofdpad: 2 km extra.

Duur:

2-5 uur, afhankelijk van de lengte. 

Beste tijd:

Lente en herfst; in de winter kan het glad zijn, in de zomer is het erg heet.

Startpunt:

Devils Garden Trailhead

Bij het beginpunt van de wandeling is een trailguide beschikbaar (zie ook onder brochures op www.nps.gov/arch). Ook zijn er toiletten (zonder water) en is er een fonteintje om je waterflessen te vullen.


Tot aan Landscape Arch is het pad redelijk vlak en goed te belopen. Zeker in de ochtend is hier nog voldoende schaduw van de "fins", de zandstenen rotsen die oprijzen als vinnen. Na ongeveer vijfhonderd meter is er aan de rechterkant een pad dat naar Tunnel Arch en naar Pine Tree Arch gaat. Reken op 0,8 km extra om deze 2 arches mee te nemen.

Devils Garden Landscape Arch


Voorbij Landscape Arch wordt het pad lastiger. Je loopt nu over zandsteen - dat glad kan zijn, zelfs als het droog is - en het pad loopt zo nu en dan dicht langs afgronden. Aangezien je hier over de rotsen loopt is het niet altijd duidelijk hoe het pad loopt, let op dit stuk daarom goed op de cairns – de stenen torentjes die het pad markeren. 
Aan de linkerkant is er iets voorbij Landscape Arch een pad naar Partition Arch en Navajo Arch. Het is ongeveer 1,3 km extra om deze 2 bogen te bekijken.

Devils Garden5Partition Arch

Vlak voor Double O Arch is er een richel met aan beide kanten een afgrond; voor mensen met hoogtevrees kan dit een probleem vormen. Na Double O Arch loopt het pad nog door naar Dark Angel. Dit is heen en terug nog eens 1,6 km.
Op de terugweg kun je bij Double O Arch via dezelfde route terug naar de trailhead, of je kunt via de primitive trail teruglopen. Die laatste is langer (1,5 km) en lastiger door de steile zandstenen hellingen waar je overheen moet klimmen. Het pad is hier niet altijd duidelijk te volgen.
Zorg dat je ruim voldoende water bij je hebt als je de primitive loop neemt. Je zult op dat deel veel meer nodig hebben dan op het eerste deel van de wandeling.
Terug naar Arches