Zion

Zion NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Canyon Overlook Trail

canyon overlook trail

Moeilijkheidsgraad:

makkelijk, hoogteverschil 50 meter

Afstand:

1,6 km heen en terug;  

Duur:

1/2 -1  uur

Beste tijd:

Het hele jaar. Niet als het nat is, of als het regent of onweert.

Startpunt:

Vlak voor de tunnel vanuit het oosten gezien aan de Zion-Mt. Carmel Highway (UT-9). Er ligggen aan beide zijden van de weg (kleine) parkeerplaatsen, ongeveer 100 meter uit elkaar. Zie hier voor een kaart.

Beschrijving

De Canyon Overlook Trail is het beste te doen op weg van Bryce of Page naar Zion (of andersom). Je rijdt dan langs het beginpunt van de wandeling, vlak ten oosten van de tunnel. Als je van Zion naar het oosten rijdt, ligt de parkeerplaats meteen na de tunnel aan je rechterhand. Iets verder ligt aan de linkerkant nog een (kleine) parkeerplaats.
Het beginpunt ligt vrij hoog, hoger dan Zion Canyon. Een geringe klim geeft je daarom aan het eind van de wandeling een geweldig uitzicht over de canyon met onder andere de Towers of the Virgin. Terug volg je dezelfde route.
De wandeling is niet alleen de moeite waard vanwege het uitzicht op het eind, maar langs de hele route zijn er fraaie uitkijkjes.

Op een aantal plaatsen loop je langs een afgrond, dus als je de wandeling met jonge kinderen doet is het verstandig ze goed in de gaten te houden. Ook vergt het pad zo hier en daar wat klauterwerk, maar echt moeilijk is het niet.
De wandeling is erg geschikt met (iets oudere) kinderen vanwege de geringe lengte en de afwisseling.

Canyon overlook trail  canyon overlook trail

canyon overlook   Canyon overlook trail

canyon overlook trail   Canyon overlook trail


Terug naar Zion