Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion

Mariposa Grove of Big Trees

bachelor and 3 graces

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk tot gemiddeld, 360 meter hoogteverschil naar de Upper Grove

Afstand:

Varieert van 2,5 km tot de Grizzly Giant en terug, tot 11 km naar Wawona Point;

Duur:

1-4 uur, afhankelijk van de afstand;

Beste tijd:

Mei tot november;

Startpunt: 

Parkeerplaats Big Trees.

De parkeerplaats kan al halverwege de ochtend vol zijn. In dat geval is het mogelijk om te parkeren bij de Wawona Store en met de shuttlebus naar het begin van de wandeling te rijden.

Let op: vanaf mei/juni 2015 tot 15 juni 2018 is de Mariposa Grove gesloten vanwege een onderhoudsproject. De tramtour zal verdwijnen; in plaats daarvan komt er een shuttlebus. Zie hier voor de exacte data en afsluitingen. Sequoia's in Yosemite zijn ook te bekijken in de Tuolumne Grove of Merced Grove. Zie hier voor een beschrijving van de Merced grove.

Het gebied wordt verdeeld in een Lower en een Upper grove. In de Lower Grove staan minder sequoia’s, maar hier vind je wel de grootste exemplaren.

Er lopen diverse paden door de Mariposa Grove, zodat de wandeling net zo lang of kort kan worden als gewenst. Zelfs vanaf het parkeerterrein kunnen al sequoia’s bewonderd worden. Neem voor 50 cent een Trail Guide mee, en kijk onderweg hoe ver je wilt gaan. Begin voor een rondje in de Lower Grove aan het eind van het parkeerterrein, aan de rechterkant. Het eerste stuk loopt langs de tramroute. Er staan bordjes die niet alleen de namen van de belangrijkste sequoia’s vermelden, maar ook informatie geven over de bomen zelf. Langs het pad ligt de Fallen Monarch, nog vrijwel intact. Let op de wortels, deze zijn bij sequoia’s niet diep, maar beslaan een groot oppervlak. Verderop staan de “Bachelor and Three Graces”. Daarna komt een van de grootste en oudste bomen in het park; de Grizzly Giant, die, ondanks dat hij zo scheef staat dat hij elk moment om lijkt te kunnen vallen, nog steeds springlevend is en nog steeds groeit. Vijftig meter verder staat de California Tunnel Tree. In 1895 heeft men een grote brandplek onderin de stam verder uitgehold om zodoende een koets door de boom te kunnen laten rijden. Een paar honderd meter verderop staat de Faithful Couple: twee bomen die aan de onderkant helemaal zijn vergroeid, maar bovenin duidelijk gescheiden. Er loopt hiervandaan een pad terug naar de parkeerplaats. Wil je verder lopen dan kom je na ongeveer 400 meter bij de Clothespin Tree, een boom die - in tegenstelling tot de California Tree - door natuurlijk oorzaken (vuur) uitgehold is. Je bent nu al in de Upper Grove. In dit deel vind je een museum en nog een aantal bomen, waaronder de (gevallen) Wawona Tunnel Tree.

kaartje Mariposa Grove


Terug naar Yosemite -> Wawona