Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion

Mariposa Grove of Big Trees

Grizzly Giant

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk tot gemiddeld, 360 meter hoogteverschil naar de Upper Grove

Afstand:

Varieert van 0,5 km (Big Trees Loop) tot ruim 11 km naar Wawona Point;

Duur:

1-4 uur, afhankelijk van de afstand;

Beste tijd:

Als de weg open is, ongeveer van mei tot november

Startpunt: 

Parkeerplaats Mariposa Grove Welcome Plaza

De Mariposa Grove is niet met eigen vervoer te bereiken. Er rijden gratis shuttlebussen van de parkeerplaats tot aan het begin van de Mariposa Grove. De parkeerplaats bevindt zich bij de zuidingang van het park, iets ten zuiden van Wawona. De bussen rijden tussen mei en oktober om de 10 tot 15 minuten, tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds. Gasten van het Wawona Hotel kunnen gebruik maken van een shuttleservice tussen Wawona en de Mariposa Grove. 
Als de shuttlebus niet rijdt is er beperkte gelegenheid om bij de grove zelf te parkeren. Zie voor meer en actuele informatie de NPS-site.

Het gebied wordt verdeeld in een Lower en een Upper Grove. In de Lower Grove staan minder sequoia’s, maar hier vind je wel de grootste exemplaren.

Er lopen diverse paden door de Mariposa Grove. Het is goed mogelijk om verschillende trails te combineren. zodat de wandeling net zo lang of kort kan worden als gewenst.
Langere wandelingen zijn de Mariposa Grove Trail (ruim 11.km) en de Guardians Loop (10,5 km).
De Big Trees Loop (0,5 km) is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Een mooie, niet te lange wandeling die langs een groot aantal bekende en grote bomen voert is de Grizzly Giant Loop Trail (3,2 km). Via deze trail kom je eerst langs de Fallen Monarch, een nog vrijwel intacte, omgevallen boom. Let op de wortels, deze zijn bij sequoia’s niet diep, maar beslaan een groot oppervlak.

Verderop staan de “Bachelor and Three Graces”. Daarna komt een van de grootste en oudste bomen in het park; de Grizzly Giant, die, ondanks dat hij zo scheef staat dat hij elk moment om lijkt te kunnen vallen, nog steeds springlevend is en nog steeds groeit. Vijftig meter verder staat de California Tunnel Tree. In 1895 heeft men een grote brandplek onderin de stam verder uitgehold om zodoende een koets door de boom te kunnen laten rijden.

 Fallen Monarch Bachelor and Three Graces

;mariposa grove mariposa grove

;mariposa grove mariposa grove

Wil je verder lopen dan kom je na ongeveer 300 meter bij de Faithful Couple en nog iets verder bij de Clothespin Tree, een boom die - in tegenstelling tot de California Tree - door natuurlijk oorzaken (vuur) uitgehold is. Je bent nu al in de Upper Grove. In dit deel vind je nog een aantal bomen, waaronder de (gevallen) Wawona Tunnel Tree.

Terug naar Yosemite -> Wawona