Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Vernal FallVernal fall in juni


Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld tot zwaar, met 100 tot bijna 400 meter hoogteverschil.

Afstand:

Tot aan de brug: 2,6 km heen en terug; 4,8 km tot aan Vernal Fall via de Mist Trail.

Duur:

1,5 uur tot aan de brug, 3 uur tot aan Vernal Fall

Beste tijd:

Voorjaar en vroege zomer, hoewel de Vernal Fall nooit volledig opdroogt en tot in augustus fotogeniek blijft.

Startpunt:

Happy Isles (shuttlebushalte nr 16)

Zowel de Mist Trail als de John Muir Trail beginnen bij Happy Isles. De paden splitsen iets voorbij de brug die je na 2,6 km bereikt. Het pad loopt heuvelopwaarts, langs de Merced River. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de Vernal Fall. Tot hier is het erg druk, de drukte neemt na de brug af.

Eenmaal de brug gepasseerd (je kunt hier nog je waterfles bijvullen) loopt de Mist Trail langs de waterval, eerst over een redelijk vlak pad, dan over een in de rotsen uitgehouwen trap tot aan de bovenkant van de waterval. In het voorjaar kan de trap erg glad worden, en door het vele opspattende water zul je zelf ook nat worden. Er is bijna altijd een regenboog te zien in het water.

Vernal fall

Vernal Fall

De John Muir Trail komt iets voorbij de Vernal Fall weer samen met de Mist Trail. Neem op de terugweg weer de Mist Trail, of loop via de langere - maar minder steile en gladde - John Muir Trail naar beneden.

Bij de Vernal Fall brug zijn toiletten en en er is drinkwater. Boven zijn alleen toiletten, geen water, dus neem zelf voldoende water mee.

De wandeling is vrij pittig, maar voor mensen met een redelijke conditie goed te doen. Ook kinderen zullen dit een leuke wandeling vinden omdat het wat klauterwerk vereist.

Zorg voor schoenen met een goede grip in de periode dat het pad langs de waterval nat is.

WAARSCHUWING

Ga boven bij de Vernal Fall nooit voorbij de hekken en let op de waarschuwingen. De rivier bovenaan de waterval lijkt een onschuldig stroompje, maar de stroming is er bijzonder sterk. 

Terug naar Yosemite -> Yosemite Valley