Dog Lake

Yosemite NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Mirror Lake/Tenaya Canyonmirror lake


Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk, deels rolstoeltoegankelijk

Afstand:

3 km heen en terug; of 7 km langs Tenaya Canyon

Duur:

1 uur (2 uur via Tenaya Canyon)

Beste tijd:

Voorjaar en vroege zomer.

Startpunt:

Mirror Lake Trailhead (shuttlebushalte nr 17).

Mirror Lake is eigenlijk een verbreding van Tenaya Creek. Aan het eind van de zomer is het waterpeil erg laag of staat het meer zelfs helemaal droog, maar in het voorjaar en het in begin van de zomer is er voldoende water om de omringende rotsen in het meer te laten weerspiegelen.

Vanaf de shuttlebushalte loopt er een verharde weg naar Mirror Lake. Tegenwoordig mogen daar geen auto's meer rijden en wordt de weg voornamelijk gebruikt door fietsers.
Het is ook mogelijk om vanaf de shuttlebushalte het wandelpad te nemen. Dit begint ten oosten van Tenaya Creek en is veel rustiger dan de weg. Dit pad loopt verder dan Mirror Lake, maar je kunt op verschillende plaatsen het meer doorwaden (als er nog water staat) om aan de andere kant van het meer weer terug te lopen. In plaats van terug te lopen naar busstop 17 is het ook mogelijk om via het (ruiter)pad richting Awahnee of naar de stallen of North Pines te lopen en daar de bus te nemen.

Voor Tenaya Canyon loop je door totdat je via een brug Tenaya Creek kunt oversteken. De route langs Tenaya Creek is een makkelijke en rustige route die zo nu en dan over een rotsachtige ondergrond voert, en deels over een bospad. De rivier is op een beperkt aantal plaatsen te zien.

Kaartje Mirro Lake

Mirror Lake

Mirror Lake

Tenaya Creek

Tenaya Creek

Waarschuwing: er komen hier regelmatig rockfalls voor: grote stukken rots die van Half Dome vallen en in de vorm van enorme rotsblokken (boulders) de weg kunnen versperren. Door een vrij recente “rockfall” is een deel van het pad achter Mirror Lake afgesloten. Let op de bordjes.


Terug naar Yosemite -> Yosemite Valley