Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Merced Grove sequoia


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, 180 meter hoogteverschil

Afstand:

5 km, heen en terug;

Duur:

1,5 - 2 uur

Beste tijd:

Het hele jaar;

Startpunt:

Parkeerplaats langs de CA120, enkele minuten ten noorden van Crane Flat. De parkeerplaats is klein, een paar meter verder zijn nog enkele parkeerplaatsen langs de weg.


De Merced Grove is een kleine, rustige, grove met ongeveer 20 giant sequoia's. Met de afsluiting van de Mariposa Grove in 2015 en 2016 is de wandeling naar deze sequoia's een goed alternatief voor degenen die in Yosemite deze reuzenbomen willen zien.
De wandeling is niet lang maar loopt vanaf het parkeerterrein - na een vlak stuk in het begin - ruim 1,5 km lang naar beneden. Op de terugweg is dit een lange klim, zeker als het warm is. Het bord bij de trailhead geeft aan dat de wandeling drie tot vier uur in beslag neemt, maar dit blijkt in de praktijk veel minder te zijn,

Na een vlakke dirt road van ongeveer een kilometer lang wordt het pad smaller en daalt vrvolgens tot de sequoia's te zien zijn. Bij het begin van de grove staat een rij van vijf bomen. De bomen verderop staan in kleinere groepjes, de meeste vlak langs het pad. Een paar bomen staan verder weg. Voorbij de houten cabin aan de rechterkant van de weg wordt het pad smaller en zijn er minder sequoia's te zien.

merced grove

merced grove


Een andere grove in Yosemite, met meer parkeermogelijkheden, is de Tuolumne Grove. Er zijn hier iets minder bomen, en het pad is iets steiler.


Terug naar Yosemite -> Tioga Road