Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Glen Aulin 

Glen Aulin

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld/moeilijk, ongeveer 200 meter hoogteverschil

Afstand:

21 km tot aan Glen Aulin en terug

Duur:

5-7 uur tot aan Glen Aulin en terug

Beste tijd:

Als de Tioga Road open is. Vroeg in het jaar kan de oversteek van de Delaney Creek een probleem zijn. Aan het eind van de zomer zijn de watervallen minder indrukwekkend.

Startpunt:

Parkeerplaats aan de Tioga Road.
Glen Aulin is een van de High Sierra Camps. In dit kamp bevinden zich tenten en een camping voor backpackers. Het is een populaire stop bij meerdaagse wandelingen als de Pacific Crest Trail of de wandeling langs de High Sierra Camps. Je komt op het pad dan ook veel lange afstandwandelaars tegen. Het aantal mensen dat de wandeling naar Glen Aulin en terug als een day hike doet is relatief beperkt hoewel het een prachtige wandeling is, die met een goede conditie goed te doen is in één dag. Mocht de lengte een probleem zijn; het is altijd mogelijk om eerder terug te keren. Hou er rekening mee dat je op de heenweg vooral daalt, dus de terugweg is iets lastiger.
Wij liepen tot aan de stroomversnellingen, een paar 100 meter voorbij de brug.
Het officiële startpunt ligt iets voorbij de Soda Springs. Je kunt parkeren langs de Tioga Road ter hoogte van het visitor center, of bij de Lembert Dome/Dog Lake parkeerplaats.

De route is goed aangegeven. Vanaf de Tigoa Road of de Lembert Dome parkeerplaats loop je over de Tuolumne Meadows naar de Soda Springs en de Parson Memorial Lodge. Hierachter begint het pad naar Glen Aulin. Na ongeveer 2 km kom je bij de Delanay Creek die je over moet steken. Vroeg in het jaar kan dat lastig zijn. Later in de zomer stap je makkelijk over de stenen naar de overkant. Weer twee kilometer verder splitst het pad zich: rechtsaf is de route naar Young Lakes. Voor Glen Aulin hou je links aan.  Tot hier loop je grotendeels tussen de bomen maar vanaf de splitsing wordt het landschap meer open en loop je over de rotsen. Nog iets verder heb je links voor het eerst zicht op de Tuolumne river.

tuolumme meadows tuolumne river

tuolumme meadows tuolumne river

tuolumme meadows tuolumne river

tuolumme meadows tuolumne river

tuolumme meadows tuolumne river


Terug naar Yosemite -> Tioga Road