Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Four Mile Trail Yosemite Falls


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld tot zeer moeilijk, afhankelijk van de richting, 975 meter hoogteverschil 

Afstand:

7,4 km heen

Duur:

Omhoog: 4-5 uur,
Naar beneden: 2-3 uur

Beste tijd:

Mooi in de vroege zomer vanwege het uitzicht op de Yosemite Falls

Startpunt:

Parkeerplaats bij de Four Mile Trailhead aan de South Side drive. Te bereiken met de auto of met de El Capitan Shuttlebus (rijdt vanaf 9 uur. Shuttlebushalte E5 (zie de NPS-site of de Yosemite Guide voor de actuele tijden). Als de El Capitan-shuttle nog niet rijdt kun je met de Valley-shuttle naar de Yosemite Lodge of Camp 4 en vandaar het (fiets)pad via Swinging Bridge naar de Trailhead lopen. Dit is ongeveer 1 km.
Er zijn toiletten bij Swinging Bridge (geen water) en bij Glacier Point. Bij Glacier Point zijn waterfonteinen.


Omschrijving:

De Four Mile Trail is een steile wandeling die loopt van de vallei naar Glacier Point. Vroeger was de trail 4 mijl lang, maar na een aanpassing is het pad nu 4,6 mijl. Omhooglopen geeft steeds mooiere vergezichten, met name op de Yosemite Falls, maar ook op El Capitan, de vallei, Cathedral Rocks en op Half Dome.
De uitzichten op de Yosemite Falls zijn prachtig, maar ook als de waterval drooggevallen is, is de wandeling de moeite waard.
Het begin is redelijk makkelijk, door het bos, maar al heel gauw begint een serie haarspeldbochten. Je stijgt erg snel. Hierna komt een minder steil stuk waarna weer een serie haarspeldbochten begint tot vlak onder Glacier Point. Hier kom je weer in een bos, met vlakke en zelfs licht dalende stukken. Op 4,5 km/3 mijl vanaf de trailhead zie je een bord dat verwijst naar Union Point. Het is een paar honderd meter extra om hier het uitzicht te bewonderen.
Hoewel je er niet alleen zult zijn, is het op deze trail een stuk rustiger dan elders in de vallei of op een populaire wandeling als de Mist Trail.

Four Mile Trail Four Mile Trail

Four Mile Trail Four Mile Trail

Het nadeel van omhooglopen is de zwaarte, het hoogteverschil is 975 meter. Omhooglopen betekent ook dat er vervoer geregeld moet worden naar beneden. Dit kan met de Hikers Bus. De rit naar beneden kan echter niet gereserveerd worden, en er gaan maar 3 bussen per dag. Een alternatief voor de bus is via de Panorama Trail naar beneden lopen, of terug via dezelfde route (dit is de snelste optie).

De wandeling kan ook van Glacier Point naar beneden gelopen worden. In dat geval kan de bus naar Glacier Point geboekt worden. De wandeling is dan minder zwaar, maar omdat het pad zo steil is ben je vrijwel continu aan het "remmen". Bovendien worden de uitzichten steeds minder spectaculair.

Zowel omhoog als naar beneden zijn wandelstokken aan te bevelen. Neem ook voldoende water en voedsel mee.
Terug naar Yosemite -> Yosemite Valley