Dog Lake

Yosemite NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Cathedral Lakes pad cathedral lakes

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, 240 meter hoogteverschil

Afstand:

11 km heen en terug naar Lower Cathedral Lake

Duur:

4 - 6 uur

Beste tijd:

Als de Tioga Road open is; 

Startpunt:

De parkeerplaats ligt een paar honder meter ten westen van het Tuolumne Visitor Center. De parkeerplaats is klein, er kan ook langs de kant van de weg geparkeerd worden.  Bij de trail head staan foodlockers; gebruik deze voor het opbergen van eten en ander geurende spullen zoals zeep.  Er staan wc's (geen water). Wc's met water zijn te vinden bij het Tuolumne Meadows visitor center.

Je kunt zowel naar de Upper als de Lower Cathedral Lake lopen, of beide doen. Hier is alleen de wandeling naar de Lower Cathedral Lake beschreven.

Het eerste deel van de wandeling loopt omhoog tussen de bomen door met zo nu en dan uitzichten op de pieken in de omgeving. Het hoogteverschil op dit stuk is ruim 300 meter in de eerste 1,5 kilometer. Dat, gecombineerd met de ijle lucht op 2600 meter hoogte, maakt dit deel redelijk zwaar.  
Op een gegeven moment wordt het pad vlakker en daalt ook weer iets. Het laatste deel loopt door een vlak, drassig gebied. Probeer hier zoveel mogelijk over bestaande paden te lopen. Zo hier en daar liggen stenen en boomstammen die je kunt gebruiken om de kleine beekjes over te steken. Vlak voor het meer ligt een groot rostplateau; ideaal om uit te rusten, te picknicken en te zonnen.

cathedral lakes

cathedral lakes

cathedral lakes

cathedral lakes

cathedral lakes

Terug naar Yosemite -> Tioga Road