grand prismatic spring

Yellowstone NP


Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
ZionLone Star Geyser Lone Sar


Moeilijkheidsgraad:

Gemakkelijk, vlak

Afstand:

7,7 km heen en terug;

Duur:

2 tot 2,5 uur

Beste tijd:

Als de Craig pas open is.

Startpunt:

Parkeerplaats Lone Star Geyser (5,5 km ten zuidoosten van Old Faithful) of bij de Kepler Cascades parkeerplaats

De parkeerplaats bij het begin van de wandeling is klein, maar mocht deze vol zijn dan kan er enkele tientallen meters verderop geparkeerd worden bij de parkeerplaats voor de Kepler Cascades.
De wandeling voert langs een oude weg naar de Lone Star Geyser. De weg is tegenwoordig verboden voor auto's maar er mag wel gefietst worden.
De Lone Star Geyser is een prachtige geiser, en omdat je toch enige moeite moet doen om deze te bekijken is het er meestal erg rustig. De geiser barst ongeveer om de 3 uur uit. Je kunt bij het Old Faithful visitor center informeren wanneer de laatste uitbarsting was en daar je planning op aanpassen. Ter plekke ligt een logboek waarin het tijdstip van de laatste uitbarsting vermeld kan worden. Mocht je net een uitbarsting hebben gemist, dan is het mooi om het gebied achter de geiser te verkennen. Het is ook een mooie gelegenheid om even rustig te zitten en te lunchen.

Reken voor de wandeling naar de geiser een klein uur. Onderweg zijn enkele hot springs te zien. Het pad loopt tussen de bomen en volgt voor een groot deel de Firehole rivier.

Lone Star Lone Star  


Vóór de echte uitbarsting zijn er al regelmatig kleinere erupties te zien. Verwar deze niet met de echte eruptie, die meer dan 10 meter hoog kan zijn en een minuut of 10 tot 15 aanhoudt.

Lone Star

Lone Star

Lone Star

Lone Star

Terug naar Yellowstone