Arches

Arches NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Fiery FurnaceFiery Furnace


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Afstand:

3 km heen en terug;

Duur:

2,5 tot 3 uur

Beste tijd:

Het hele jaar

Startpunt:

Fiery Furnace parkeerplaats (toiletten, geen water)Fiery Furnace is een doolhof van bogen, kloven, vreemde rotsformaties en een interessante flora en fauna. Er loopt geen aangelegd pad, en verdwalen is niet denkbeeldig. Om hier te wandelen is een permit nodig (tegen betaling) en je bent verplicht eerst een video te bekijken. Het wordt echter sterk aanbevolen om de wandeling met een ranger te doen (betaald).

De ranger wandeling wordt twee maal per dag gehouden. Hoewel de naam anders doet vermoeden is het gebied relatief koel omdat de route grotendeels in de schaduw is. In de zomer is het wel aan te raden om de wandeling in de ochtend te maken. Er dient ruim van te voren gereserveerd te worden. Dit kan bij het visitor center, maar ook online. Neem voldoende water mee en zorg voor een rugzak zodat je beide handen vrij hebt bij het klimmen.

De wandeling is niet vermoeiend maar er zijn stukken bij waar geklommen en geklauterd moet worden. Kinderen onder 5 jaar zijn niet toegelaten, oudere kinderen moeten vergezeld worden door een volwassene, omdat bij sommige stukken hulp nodig zal zijn. De wandeling is een aanrader met (oudere) kinderen, hoewel die wellicht de uitgebreide uitleg van de ranger niet altijd zullen waarderen.

Fiery FurnaceTerug naar Arches