Arches

Arches NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Delicate ArchDelicate Arch


Moeilijkheidsgraad:

Redelijk zwaar, 150 meter hoogteverschil

Afstand:

4,8 km heen en terug;

Duur:

2-3 uur.

Beste tijd:

Tegen zonsondergang

Startpunt:

Wolfe Ranch parkeerplaatsDe wandeling naar Delicate Arch is een lange en redelijk zware klim naar boven, maar de wandeling is zeer de moeite waard; het uitzicht op deze beroemde arch is - zeker bij zonsondergang - schitterend.
Draag goede schoenen, de stenen kunnen glad zijn, en neem voldoende water mee, want er is geen schaduw onderweg. Op de terugweg loop je langs hetzelfde pad terug.
Het is er druk, het is een van de populairste routes in Arches, zeker tegen zonsondergang.

Het eerste stuk slingert omhoog vanaf het parkeerterrein, langs een duidelijk gemarkeerd pad. Daarna kom je op het “slickrock” deel, een gladde helling. Volg hier de cairns, de torentjes van gestapelde stenen. Vaak zal het zo druk zijn dat je alleen maar je voorgangers hoeft te volgen. Vlak voor je bij Delicate Arch bent loopt het pad langs een richel van ongeveer 200 meter lang. Voor iemand met hoogtevrees kan dit stuk wellicht eng zijn. Het is echter breed genoeg.
Pas op het laatste moment zie je Delicate Arch, met op de achtergrond de La Sal Mountains. Vooral als de bergen nog met sneeuw bedekt zijn is het uitzicht geweldig. 
Delicate Arch trail delicate Arch trail

Delicate Arch


Als je wacht met teruglopen tot de zon onder gegaan is zal het op het laatste stuk op de terugweg al bijna donker zijn. Neem daarom voor de zekerheid een zaklantaarn mee.

Terug naar Arches